Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placki z kiełbasy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa
300 gram
ryż
300 gram
jogurt naturalny
200 gram
fasola Jaś
400 gram
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
natka pietruszki
1/4 pączka
ocet winny
2 łyżeczki
musztarda
2 łyżeczki
Sklep Prymat
oliwa
5 łyżek
szczypiorek
1 pączek
Sklep Prymat
masło
2 łyżki
keczup
5 łyżek
przyprawy
1 SZCZYPTA

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kiełbasy

Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa, pietruszkę opłukać, posiekać, po czym oba składniki wymieszać z ugotowanym ryżem oraz słodką papryką w proszku. Z masy uformować placuszki. Usmażyć na maśle na kolor złoty. Jogurt połączyć z keczupem i doprawić.
Fasolę z puszki odcedzić, przepłukać i wymieszać z octem winnym, musztardą, oliwą i szczypiorkiem. Doprawić do smaku.
Podawać z sosem jogurtowym i fasolą.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 17.09.2011 19:34
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak