Sardele z octem

Sardele z octem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Swierzych sardeli

    80 dag
  • czosnku

    3 zabki
  • pietryszki

    1 natka
  • soli

    szczyptę
  • octu winnego

    kilka łyżek
  • oliwy z oliwek

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek i pietruszkę drobno posiekać. Dodać szczypte soli i 3 łyżki oliwy. starannie wymieszać. Serdele oczyścić. Usunąć łuski i głowy. Lekko posolić i ułożyć na półmisku. Posypać przygotowanym czasnkiem. Skropić obficie octem. Pozostawić na 2 godziny, aby przesiąkły sosem.

Smacznego!!!

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat