Grill: Grillowane filety z kurczaka z gruszkami i serem oscypek podane z emulsją z pietruszki i orzechów włoskich

Grill: Grillowane filety z kurczaka z gruszkami i serem oscypek podane z emulsją z pietruszki i orzechów włoskich

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    8x80 g
  • gruszki

    4 szt
  • marynata

  • oliwy z oliwek

    0,5 szklanki
  • marynaty grillowej klasycznej

    1 op.
  • rozmarynu

    4 gałązki
  • pęczek kolorowych sałat

    1 pęczek
  • pęczek natki pietruszki

    1 szt
  • posiekanych orzechów włoskich

    4 łyżki
  • sól

  • grubo mielony czarny pieprz Pr

  • miód

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • bekon

    4 chudy
  • chili pieprz cayenne

    1 łyżeczka
  • oscypek

    12 plasterków
  • olej słonecznikowy

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku
Gruszki obrać, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Plastry owoców, mięso i ser oscypek zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce. Gruszki, oscypek, kurczaka i bekon grillować z gałązkami rozmarynu przez około 10-15 minut, przekładając na drugą stronę.
Piersi kurczaka, gruszki, ser oscypek i bekon ułożyć na talerzach, całość udekorować kolorowymi sałatami i skropić przygotowanym wcześniej sosem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

arbuzowo

16.04.2013 13:39
bardzo fajny przepis

Beatris

16.04.2013 13:13
Danie - prawdziwa ambrozja. Mam tylko jedno pytanie: "wszystkie składniki sosu zmiksować" - to znaczy, które składniki? Czy składniki sosu to olej, miód, orzechy, natka i przyprawy?

IwonaDD

16.04.2013 11:39
wspaniała propozycja - jestem zachwycona ! Uwielbiam nowoczesne wydanie dań z najprostszych i łatwodostępnych składników !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat