Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szaszłyki z wątróbek drobiowych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
1/2 kg
śliwki suszone
20 dkg
marynata
oliwa
4 łyżki
sok z cytryny
3 łyżki
cebula
1 szt
majeranek
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
kminek
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
boczek wędzony
20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z wątróbek drobiowych

Wątróbki oczyszczamy osuszamy i kroimy na połówki.W rondelku podgrzewamy oliwę wymieszaną z sokiem z cytryny dodajemy drobno pokrojoną cebulę kminek i majeranek.Do gorącej marynaty wkładamy wątróbki i po kilku minutach zdejmujemy z ognia,studzimy i na godzinę wkładamy do lodówki.Nadziewamy na szpadki wątróbki zrolowane plasterki boczku i suszone śliwki.Układamy na tacce i pieczemy na grillu obracając i smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 11.02.2012 18:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak