Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mortadela z oczkiem na kanapce

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb
4 kromki
jajko
4 sztuki
mortadela
4 plastry
sałata
4 liście
pomidor
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
szczypiorek
do posypania
Sklep Prymat
masło
do posmarowania
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela z oczkiem na kanapce

Kromki chleba posmarować cienko masłem. Ułożyć po liściu sałaty. W mortadeli wyciąć literatką kółeczka. Na patelni rozgrzać olej i położyć krążki z dziurką. Do otworów wbić jajka. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć, aż jajka się zaczną ścinać. Zdjąć i położyć na przygotowane kromki chleba. Pomidora umyć i pokroić na ćwiartki. Położyć na kanapkach. Szczypiorek umyć, drobno posiekać i posypać kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak