Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jajka faszerowane pietruszką i prażonym boczkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
5 sztuk
majonez
3 łyżki
bazylia świeża
do smaku
pietruszka świeża
do smaku
boczek
15 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane pietruszką i prażonym boczkiem

Plasterki boczku wstawiamy do kombiwaru lub piekarnika na 200 st. na 10 min. Jajka gotujemy na twardo, kroimy na połowki i wycigamy żółtka, bazylie i pietruszkę siekamy na drobno, żółtka mieszamy z pietruszką bazylią i majonezem (mozna zmiksować) na papke, tym faszerujemy i dekorujemy sprażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak