Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sotniakowe paluchy z parówką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki
3 sztuki
pieczarki
8-10 sztuk
cebula
1/4 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
masło
1-2 łyżki
mąka
1/2 szklanki
zsiadłe mleko
ok 1 szklanki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
Soda oczyszczona Prymat
1 czubata łyżeczka
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
olej
do smażenia
żółty ser starty
1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sotniakowe paluchy z parówką

Pieczarki umyć, pokroić, odparować na patelni i przesmażyć na maśle. Dodać pokrojoną cebulę i razem przesmażyć. Całość oprószyć solą i pieprzem. Z pozostałych składników (z wyjątkiem parówek, żółtego sera i pieczarek) zagnieść elastyczne ciasto. Następnie odcinać kawałki ciasta i rozpłaszczać. Parówki pokroić na 2 lub 3 części. Po jednej części układać na przygotowanym placuszku, dokładać pieczarkowy farsz i szczyptę żółtego sera. Zawijać paluchy i smażyć na rumiano n rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak