Krupnik na rosole

Krupnik na rosole

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 litr
  • woda

    wg.uznania
  • ziemniaki młode

    3 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka zielona

  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    wg.uznania
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • kasza jęczmienna

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli zostanie nam rosół np. z niedzielnego obiadu.
My drugiego dnia gotujemy na nim właśnie taki krupnik;)
Do rosołu dolewamy wodę np. ok. 1 litra,dodaje wszyskie wymienione przyprawy,marchew trzemy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do rosołu,dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki i poszatkowana pietruszkę.
Potem dodajemy kasze i mieszamy.
Gotujemy do miękkości kaszy .
Można dodać trochę śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

31.05.2013 10:03
moja ulubiona zupka

mundek1011

23.01.2011 22:41
lubie krupnik

noculos

23.01.2011 22:22
Musze wypróbowac

marta0906

06.01.2011 12:06
Uwielbiam krupnik:)

marzencia2007

06.09.2010 16:42
musi byc pyszny!

anja3107

03.09.2010 15:46
też bardzo lubię krupnik

danusia19671

29.08.2010 09:57
Lubię krupnik

gacopierz23

09.07.2010 20:30
Dajesz grubą czy drobną kasze ?

Kate131

07.07.2010 08:33
lubie taki krupniczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat