Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe ciasto z budyniem
Jajka ubijamy z cukrem na jednolitą masę, dodajemy mąkę, wodę,
proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wylewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt kroimy na dwa placki (jeśli jest bardzo wyrośnięty, kroimy na więcej ale do ciasta używamy tylko dwóch). Budynie gotujemy w 3 szklankach mleka, pozostawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącego mleka i dolewamy do letniego budyniu a następnie dosypujemy maliny i mieszamy. Placek biszkopta układamy na dnie wyłożonej folią tortownicy i wylewamy na niego 1/3 budyniu.Układamy herbatniki i wylewamy kolejną porcję ( 1/3 ) masy. Przykrywamy biszkoptem, wylewamy resztę budyniu i dekorujemy malinami. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.