pasta z bobu

pasta z bobu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    1 kg
  • koperek

    1/2 pęczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Umyty bób zalewamy wodą dodajemy przekrojone żabki czosnku i gotujemy 20 min na początku na małym ogniu doprowadzając do wrzenia a następnie na małym.Kiedy zaczyna być miękki solimy i dodajemy umyty koperek.Odcedzamy lekko studzimy obieramy ze skórki i tłuczemy z łyżką masła doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

calliope

21.05.2012 08:07
pychotka :)

Krystyna32

28.11.2011 00:10
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat