Szynka w galaretce z serem pleśniowym

Szynka w galaretce z serem pleśniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    4 plastry
  • serek topiony gouda

    10 dag
  • ser pleśniowy

    10 dag
  • żelatyna

    5 dag
  • rosół drobiowy

    1|2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pleśniowy trzemy na tarce,mieszamy dokładnie z serkiem topionym na jednolitą masę.Każdy plaster szynki smarujemy masą i zwijamy w ruloniki.Żelatynę rozpuszczamy w gorącym rosole i zalewamy ruloniki.Odstawiamy do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

13.08.2013 11:13
na pewno smaczna

madzialena19

03.12.2011 20:54
pyszna

MAŁY

06.01.2011 10:36
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat