schab po węgiersku

schab po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    50 dkg
  • sól, pieprz

    - -
  • smalec

    5-7 dkg
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze schabu wyluzować kości, mięso pokroić w cienkie półcentymetrowe plastry. każdy doskonale zbić na cieniutki płatek, posolić i posypac pieprzem. Kłaść na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz, smazyć na ostrym ogniu po 5-6min z każdej strony posypując po odwróceniu papryką. Podawać z frytkami, ryżem i salatkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pigila

20.11.2011 23:54
super

Jaheira11

29.09.2011 23:12
jestem zwolenniczką schabu :)

dorotka0000025

16.05.2011 10:20
pycha

Emilia22

29.09.2010 14:51
pyszności

RenataZ-et

27.09.2010 12:57
Lubię schaby na ostro :)

plocia

14.09.2010 23:06
Marzenka smaczne te Twoje mięska

Karolcia12

14.09.2010 18:05
to musi być dobre :)

pauluna

03.09.2010 11:33
kakterny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat