Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 4 łyżeczki
miodu 4 łyżki
cynamonu łyżeczka
dżem 4 łyżeczki
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jabłka

Ostrożnie wydrążyć gniazda nasienne i nakłuć jabłka w kilku miejscach. Nstępnie ułożyć je przy brzegu żaroodpornego talerza, w środek każdego jabłka wsypać cynamon i rodzynki polac miodem. Przykryć papierem śniadaniowym lub pergaminem i mikrofalowac 5-6 minut przy maksymelnej mocy. Prawie miękkie jabłka wyjąć i pozostawić 3-4 minuty przykryte papierem. Przybrać dżemem lub konfiturą. Mozna jeśc ciepłe lub zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.09.2010 15:35
dobry deser!
mamusia1 02.09.2010 20:27
pyszne i na czasie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak