Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Węgierska zupa wiejska

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek
20 dag
cebula
2-3
wędzona kiełbasa
20 dag
śmietana
1 szklanka
mąka
1 łyżka
ząbek czosnku
1
sól
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kapusta kiszona
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska zupa wiejska

Kapustę zalać 3 litrami wody, zagotować, dodać pokrojony w kostkę podsmazony boczekoraz posiekaną cebulę i czosnek. Gotować na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, przyprawić do smaku papryką i solą, zaprawić zupę smietaną wymieszaną z mąką i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak