Smażona sola

Smażona sola

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sola

    50 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    1-2 łyżki
  • mąka pszenna

    5-10 dag
  • bułka tarta

    5-10 dag
  • olej do smażenia

  • przyprawa do ryb

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z soli podzielić na porcje. Każdą z nich skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Jajko roztrzepać. Porcje ryby obtaczać w mące, namaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim rybę z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

20.05.2013 09:26
lubię solę.

IKrakowianka

28.11.2012 21:17
smaczna rybka

junox

02.12.2011 21:18
dobra rybka

Szarrikka

18.11.2010 13:47
W sam raz na piątkowy obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat