szaszłyki z szynką szwarcwaldzką

szaszłyki z szynką szwarcwaldzką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka szwarcwaldzka

    6 plastrów
  • ogórek

    1 sztuka
  • mini mozzarella

    1 opakowanie
  • pomidory koktajlowe

    50 g
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • miód

    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. z ogórka wyciąć obieraczką do warzyw 6 długich plastrów ( pozostawić na bokach ciemniejszą skórkę),
2. pomidorki i mozzarelle przeciąć na pół,
3. koniec plastra szynki i ogórka nabić na patyczki do szaszłyków, następnie nabić pomidorka i przeplatamy szynką i ogórkiem, następnie mozzarellę i przekładamy znowu szynkę i ogórka,
4. powtarzamy czynności aż skończy się długość plastrów szynki i ogórka,
5. nabijamy tak wszystkie szaszłyki
6. z oliwy, octu, miodu, musztardy i przypraw tworzymy sos którym polewamy szaszłyki przed podaniem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

08.08.2013 19:12
ciekawe szaszłyki

eli_555

01.06.2011 23:28
ale pyszne

mehia

24.06.2010 18:57
ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat