Chłodnik z ogórków małosolnych

Chłodnik z ogórków małosolnych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki małosolne

    300 gram
  • kwasu z ogórków

    500 ml
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • śmietana

    1 szklanka
  • posiekany koper

    3 łyżki
  • posiekany szczypirek

    2 łyżki
  • cukier

  • sól

  • kefir

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać kwasem z ogórków, gotowac kilka minut. czosnek obrać, przecisnąś przez praskę lub rozgnieść, dodać do wywaru ogórków, wywar ostudzić. Kefir połączyć ze śmietaną, dokłądnie wymieszć. Wlać do schłodzonego wywaru. dodac koperek i szczypirek. przprawić do smaku solą i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tomek13

04.04.2011 21:17
dobre

Karolina92

01.02.2011 12:53
z malosolnych? az mnie to zainteresowalo ;p

marenka

01.10.2010 16:21
Świetny przepis

iwona332

17.09.2010 22:44
super

Margo1

05.09.2010 16:48
może być dobre

Łucja1

01.09.2010 14:41
zawsze robiłam z owoców, ale wypróbuje chętnie ten przepis!

mamusia1

31.08.2010 15:57
spróbuje bo to ciekawa potrawa!

gusia1000

24.08.2010 15:34
Pycha.

Kate131

18.07.2010 16:39
ciekawy przepis, zawsze robię z surowych

aginaa

06.07.2010 12:30
bleeee... nie lubie:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat