szybki tort bezowy

szybki tort bezowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztuk
  • cukier

    1 1/2 szklanka
  • masło

    1 kostka
  • kakao

  • powidła śliwkowe

  • spirytus

  • bezy

    30 dag
  • kawa

    (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem i masłem. Masę podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej powidła śliwkowe a do trzeciej kawę i alkohol /spirytus, koniak/.

Do mas można dodawać właściwie co kto lubi ale dzięki powidłom tort będzie kwaskowy.

Do formy /tortownicy/ pokruszyć bezów by zakryły spód. Nałożyc masę kakaową, znowu pokruszyc bezy, nałozyc masę z powidłami. Znowu pokruszyć ostatnia warstwę bezów i nałozyć masę z alkoholem. /bezy można zastapić gotowymi krążkami bezowymi dostepnymi w sklepach czy marketach/

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

24.01.2012 17:56
dobre

eli82

28.02.2011 09:20
musi być dobry :)

cukiereczek

15.02.2011 11:28
ciekawe

hastalavista

05.11.2010 11:53
musi być pyszny! uwielbiam bezy

cukiereczek

11.10.2010 07:56
Dla mnie bezy są również za słodkie

Katarzyna/kate1980

28.09.2010 13:02
super

pauluna

22.06.2010 10:34
zasłodki jak dlamnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat