Przepis i sposób przygotowania na: Utopenec- marynowane serdelki :
Wyjmować z zalewy i podawać razem z odsączonymi z zalewy warzywami .
20 małych serdelków,2/3 szklanki octu,2 szklanki wody,½ łyżeczka soli,½ łyżeczki cukru |
|
½ łyżeczki mielonej papryki,8 ziaren ziela angielskiego,4 liście laurowe |
|
łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego,2 ząbki czosnku,1 czerwona papryka |
|
cebula |
1 szt.
|
ogórki konserwowe |
3 szt.
|
marchew |
1/2 szt.
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: