Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z cieciorką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca
1 szklanka
bulion
2 litry
marchewka
3 sztuki
pietruszka
1 sztuka
seler
1 sztuka
brukselka
kilka sztuk
ziemniaki
4 sztuki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cieciorką

Cieciorkę zalać zimną wodą i odstawić na noc.
Rano odcedzić i wrzucić do zimnego bulionu, zacząć pomału gotować i dodawać warzywa. Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać umyć i pokroić w kostkę. Dorzucić do zupy, dodać też kilka brukselek, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Gotować ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 30.03.2012 09:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak