Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet z borówkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura
łopatka cielęca
15 dag
wątróbka
10 dag
jajko
2
cebula
1
Bułka tarta klasyczna Prymat
włoszczyzna
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
gałka muszkatołowa
do smaku
borówki
30 dag
chrzan
4-5 łyżeczek
Sklep Prymat
cukier
4 łyżeczek
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z borówkami

1. Kurę gotujemy z włoszczyzną, a cielęcinę osobno dusimy z cebulą. Pod koniec duszenia dodajemy wątróbki.
2. Mięso i wątróbkę mielimy dwukrotnie, dodajemy jajka i przyprawy i mieszamy. Formę natłuszczamy i posypujemy bułką. Wykładamy paskami słoniny i nakładamy farsz. Przykrywamy zwilżonym papierem i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
3. Borówki mieszamy z chrzanem, dodajemy cukier i sól. Podajemy z pasztetem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak