Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krakersowe kanapeczki

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy
200 g
łosoś wędzony
50 g
makrela wędzona
1 sztuka
ser biały
100 g
rzodkiewka
1 pęczek
sok z cytryny
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersowe kanapeczki

Krakersy układamy na talerzach.
Łososia skrapiamy cytryną.
Makrelę otwieramy i zdejmujemy skórę, i wyrzucamy ze środka ości.
Ser biały kroimy w cienkie plasterki, a potem na kawałki.
Rzodkiewki myjemy, i kroimy w plasterki, a plasterki potem jeszcze na ćwiartki.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Kanapki roimy w 3 wariantach
1. Na krakersach układamy wędzonego łososia
2. Na krakaersach układamy biały ser i rzodkiewkę
3. Na krakersach układamy biały ser i makrelę, biały ser posypujemy cebulą.

Na koniec wszystkie kanapeczi posypujemy grubo mielonym kolorowym pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak