Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka z kaparami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca
4 plastry
kapary
3 łyżki
kremówka
3/4 szkl
wino białe wytrawne
125 ml
bekon
4 plasterki
masło
4 łyżki
oliwa
4 łyżki
mąka
wg uznania
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z kaparami

1. Bekon ułóż na blasze i upiecz na chrupko w temp 190 stopni. Na patelni roztop masło z oliwą.
2. Wątróbkę oprósz mąką. Kładź na patelnię i smaż po 1,5 min z każdej strony. Podlej białym winem, duś pod przykryciem 3 min. Dodaj śmietanę, kapary, wymieszaj, duś kolejne 2 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż na talerz i obłóż chrupiącym bekonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.08.2011 20:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak