Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet mieszany o smaku grzybowym :
Podawać pokrojony w plastry najlepiej z sosem tatarskim .
Ładniej wygląda ten pasztet gdy grzyby są pokrojone w paseczki i zmieszane z masą mięsną a nie zmielone .Ale moje wnuki mają ,, długie zęby „ na grzyby i trzeba je przemycać .
Ja z tej porcji upiekłam 1 w podłużnej keksówce dużej i 1 duży w szkle żaroodpornym .
Podpowiadam , że ja z reguły gotowane mięso z kurczaka, wołowinę i kury mam nazbierane w zamrażalniku . Po prostu jak gotuję zupę na tych mięsach to potem obieram mięso od kości i wkładam do pojemnika ( mam taki jeden wymiarowy na tą porcję ) .Jak jest pełny to wiem , że mam gotowanego tyle ile trzeba . Razem z mięsem mrożę włoszczyznę z 1 rosołu .
Czasem wątróbkę drobiową mam już też podsmażoną – jak robię na obiad to kupuję trochę więcej i usmażoną odkładam .
Zawsze to łatwiej ( i taniej ) jak nie trzeba wszystkiego na raz robić i kupować .