Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2,5 szklanki
margaryna
380 g
proszek do pieczenia
1 łyżka
jajko
6
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
cukier
2,5 szklanki
twaróg
1 kg
budyń waniliowy
1 opakowanie
wiórki kokosowe
200 g
brzoskwinie w puszce
1

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

CIASTO:
* 2,5 szklanki mąki
* 180g margaryny
* 1 łyżka proszku do pieczenia
* 2 jajka
* 1 żółtko
* 1 cukier waniliowy
* 0,5 szklanki cukru

Wszystkie składniki zagnieść. Wyłożyć na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną kaszą manna lub bułką tartą.


MASA SEROWA:
* 1kg sera
* 2 jajka
* 1 szklanka cukru
* 1 żółtko
* 1 budyń waniliowy

Twaróg przepuścić przez praskę. Jajka ubić z cukrem. Połączyć ze sobą wszystkie składniki i dokładnie utrzeć. Masę serową wylać na ciasto.

Ułożyć brzoskwinie (można obtoczyć je w mące).

GÓRA:
* 2 białka
* 1 szklanka cukru
* 200g margaryny
* 200g wiórków kokosowych

Biała utrzeć z cukrem na sztywną pianę. Dodać wiórki kokosowe i roztopioną, gorącą margarynę. Dokładnie utrzeć. Wylać na brzoskwinie.

Sernik piec 1h w 180C.

Najlepiej w piekarniku ustawić tylko grzanie dolne. W mnie, ponieważ grzanie było dolne i górne, wiórki się trochę przypaliły mimo, iż położyłam na mnie papier do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak