pieczeń ogrodnika

pieczeń ogrodnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Świeża szałwia

    3 łyżki
  • sok z cytryny

  • sól, pieprz

  • schab bez kości

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso nacinać w kratkę na głębokość 1-2 mm.szałwie wymieszać z szałwią i sokiem cytryną i oliwą,aby powstał gęsty sos,doprawić solą i pieprzem.mięso natrzeć sosem szałwiowym,zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny,a najlepiej na całą noc.mięso ułożyć na natłuszczonej brytfannie i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika(180-200*c)na godzinę,polewać od czasu do czasu sosem z pieczenia,ewentualnie wymieszanym z alkoholem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

05.03.2012 10:39
smaczne

Izabela28

25.09.2010 22:23
Smaczna pieczeń:)

Emilia22

23.09.2010 17:09
super

annamariakowalczyk3

11.07.2010 07:52
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat