Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto Agrestowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest
1 kg
masło
250 g
cukier
400 g
cukier waniliowy
25 g
Sklep Prymat
jaja
4 sztuki
białko
3 sztuki
mąka pszenna
300 g
mąka ziemniaczana
200 g
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
sok z cytryny
1 łyżka
mielone migdały
150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Agrestowe

Agrest oczyścić z szypułek, opłukać i osaczyć. Miękkie masło, cukier, cukier wani­liowy i jajka zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia oraz letnim mlekiem. Ciasto rozłożyć na blasze starannie wysmarowanej tłuszczem. Na jego powierzchni ułożyć agrest i piec w rozgrzanym piekarniku. Białka z sokiem cytrynowym ubić na sztywną pianę, dodać cukier i pono­wnie ubić. Dodać migdały. Na upieczonym cieście ułożyć war­stwę piany i ponownie zapiec, aż piana nabierze złotej barwy. Wystudzone ciasto pokroić w kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.07.2015 10:33
fajny przepis
szyba 10.08.2011 18:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak