Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem z parówkami.
Cebule kroimy w pióra i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy pomidory i smażymy około 1- 15 minut.
Zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem.
Dalej smażymy zmiksowane pomidory z cebula .
Parówki obieramy z osłonek ,kroimy na 3 cm kawałki,nacinamy ich końce w krzyżyk.
Podsmażamy na rozgrzanym oleju kilka minut i przekładamy do pomidorów.
Gotujemy, dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę.
Doprawiamy do smaku,zagęszczamy mąką rozrobioną w szklance wody i jeszcze gotujemy z 10 minut by składniki sosu dobrze się ze sobą połączyły.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Odcedzamy i nakładamy na talerze.
Polewamy sosem.
*Smacznego*