Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z nutką pomarańczy
Galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu i pozostawić do ostygnięcia.
Poncz: zagotować 1/4 szklanki wody z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, cukrem kryształem i aromatem waniliowym. Ostudzić i wymieszać z alkoholem.
Pomarańczowa bita śmietana: żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, przestudzić i wymieszać z sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Śmietanę 30% wstawić do zamrażarki na 10 minut, a następnie ubić z dodatkiem pozostałego cukru pudru. Połączyć ubitą śmietanę z sokiem pomarańczowym.
Przestudzone ciasto biszkoptowe nasączyć przygotowanym ponczem. Wyłożyć ubitą śmietanę i na wierzch tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.