Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab w panierce

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
4 płaty
jajko
1 szt.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/4 szkl.
olej do smażenia
1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w panierce

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Zanurzać rozbite kotlety w jajku, potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 25.06.2012 23:28
polski klasyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak