Przepis i sposób przygotowania na: orzechowiec
Składniki na polewe: orzechy-30 dag
cuker-10 dag
margaryna-11 dag
miód-2 łyżki
KREM- składniki
margaryna- 12,5 dag
masło- 12,5 dag
budyń śmietankowy-1 dag
kawa- 2 łyżki
cukier puder- 15 dag
Sode rozpuścić w mleku i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części . Jedną upiec
Składniki polewy lekko przysmażyć na patelni.
Drugą częsć ciasta włożyć do blachy , wylać na nią polewę i piec.
Kawę rozpuscić w 1/3 szklance wrzącej wody i ostudzić. Budyń ugotować w mniejszej ilości mleka niż na opakowaniu. Masło utrzeć z cukrem. Dodać ostudzony krem i nakryć drugim plackiem. Polać polewą lub posypać pudrem.