Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Miodownik z budyniem i biszkoptem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko
1
margaryna
100 g
miód
3 łyżeczki
cukier
4 łyzki
mąka tortowa
2,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat
1 łyzeczka
Sklep Prymat
Biszkopt
jajko
3
mąka
3 łyżki
cukier
3 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
reszta:
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
orzechy
budyń śmietankowy
1
mleko
0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z budyniem i biszkoptem

Ciasto miodowe:
Jajka, miękką margarynę, miód, cukier, mąke i sodę zagnieść na jednolita masę. Ciasto podzielic na 2 części i każdą znich upiec osobno.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Ugotowac budyń. Ciasto miodowe posmarować budyniem, przyłożyć biszkoptem i znów posmarowac budyniem. Przkryć ciastem miodowym. Polac polewa i udekorowac koksoem i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.04.2013 14:28
bardzo pyszne caisteczko
LuKaSz4761 27.05.2012 09:52
pyszny
LuKaSz4761 27.05.2012 09:52
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak