Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Warstwowy deser z budyniu i kisielu

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy
1 szt.
mleko
3 szkl.
woda
3 szt.
cukier
6 łyżek
bita śmietana
1 szkl.
czekolada mleczna
30 g
kisiel wiśniowy
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowy deser z budyniu i kisielu

Budyń rozrabiamy w 1 szklance mleka, resztę mleka zagotowujemy, dodajemy cukier. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy. Kisiel gotujemy tak samo jak budyń, tyle że na wodzie. W szklaneczkach układamy na przemian gorący budyń i kisiel. Wierzch dekorujemy kleksem bitej śmietany i wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 05.12.2011 11:54
bardzo pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak