Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka nadziewane z bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
10 sztuk
szynka
15 dkg
koperek
1 peczek
śmietana 12%
2 łyzki
majonez
2 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
bazylia
3-4 liście
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane z bazylią

Jajka ugotowac na twardo. Z ugotowanych wyciągnąć żółtka tak aby nie uszkodzi białek. Szynkę pokroic w drobną kosteczkę. Żółtka zmiksowac ze śmietaną i majonezem oraz koperkiem i bazylią. Doprawic do smaku. Tak powstałą masę nakładac do białek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 01.08.2011 10:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak