Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rożki z nadzieniem budyniowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
60 dag
twaróg
30 dag
olej
12 łyżek
likier Advocat
16 łyżek
cukier
11 dag
cukier wanilinowy
2 op
sól
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
budyń śmietankowy
2 op
mleko
3/4 l
masło
4 łyżki
polewa czekoladowa
1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z nadzieniem budyniowym

Cisto: twaróg(najlepiej chudy) ucieramy razem z olejem, cukrem waniliowym. Następnie dodajemy ok 10 łyżek likieru i 10 dag cukru. Ucieramy na gładką masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą i dosypujemy stopniowo do masy serowej. Zarabiamy ciasto, wałkujemy i wykrawamy krążki na które układamy nadzienie i zaklejamy jak pierożki.
Nadzienie: połowę mleka gotujemy z masłem i cukrem( ok 4 łyżki) a w drugiej rozpuszczamy budynie. Całość łączymy i gotujemy ok 5 min a gdy przestygnie dodajemy ok 6 łyżek likieru. Mieszamy dokładnie i gdy masa całkowicie wystygnie układamy na ciasto.
Piec w temp 190 C przez 15 min. Można na koniec polać roztopioną polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 16.12.2011 13:51
pycha
angelika14 09.09.2011 15:31
pycha
mikrusiak 31.07.2011 16:47
hm... kuszący przepis hhehe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak