Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą budyniową
Ciasto miodowe: mąkę pszenną przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie po środku i dodać pozostałe składniki - cukier, margarynę, żółtka, śmietanę, miód i sodę oczyszczoną. Posiekać, a następnie zagnieść gładkie ciasto. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Podzielić na dwie części. Wylepić ciastem dwie formy wyłożone papierem do pieczenia (formy muszą być identycznej wielkości jak ta, w której był pieczony biszkopt). Ponakłuwać widelcem. Piec przez 12 minut w temperaturze 180ºC.
Masa budyniowa: mleko podzielić na dwie równe części. Do każdej z nich dodać po jednym opakowaniu budyniu waniliowego. W rondlu zagotować sok porzeczkowy, dodać do niego rozpuszczony w mleku proszek budyniowy. Drugi budyń ugotować w taki sam sposób, używając soku jabłkowego.
Na desce ułożyć jedno ciasto miodowe, następnie układać porzeczkowy budyń, biszkopt, jabłkowy budyń i drugą część ciasta miodowego. Udekorować mrożonymi porzeczkami.