pies kurczaka z serem

pies kurczaka z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 podowjne piersi z kurczaka

  • 4zabki czosnku

  • łyżka masła

  • ser owczy

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyść, podziel na 4 kotlety. W każdym natnij kieszeń. Natrzyj z zewnątrz i od wewnątrz przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W każdą kieszeń włóż po kawałku sera i zepnij wykałaczką. Odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce. Smaż na średnio rozgrzanym oleju z obu stron do ładnego zrumienienia. Dodaj masło, przykryj, przykręć ogień, duś 5 minut. Podawaj z ryżem na sypko i sałatką z czerwonej kapusty, cebuli i jabłek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

02.07.2011 12:59
pyszności

iwona332

15.09.2010 15:41
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat