Mus brzoskwiniowy

Mus brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1,5 sztuki
  • śmietana kremowa 30%

    200 ml
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • czekolada

  • brzoskwinie w puszce

    4 całe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Syrop z puszki zagotować, dodać brzoskwinie i gotować z dodatkiem soku z cytryny.
2. Zmiksować i odstawić do ostygnięcia (albo na odwrót, jeżeli miksujemy w plastikowym blenderze)
3. Śmietankę ubić z cukrem i wymieszać z musem.
4. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią deser
5. Udekorować kawałkiem brzoskwini i listkiem mięty (opcjonalnie).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

07.04.2011 07:27
musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat