Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik mojej mamy

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3 szklanki
cukier
1,5 szklanki
proszek do pieczenia
2,5 łyżeczki
cukier waniliowy
60 gram
Sklep Prymat
jajko
10 sztuk
palma
1,5 kostki
olejek waniliowy
wg uznania
budynie waniliowe bez cukru
2 opakowania
twaróg
1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik mojej mamy

Mąkę, 4 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 30 gram cukru waniliowego, 5 żółtek i 1 kostkę palmy zagnieść. 1/3 ciasta zamrozić, resztę wyłożyć na wysmarowaną dużą blachę (30x40cm). Twaróg wymieszać z 5 całymi jajkami, resztą cukru (2 łyżki odłożyć do bezy), resztą cukru waniliowego, olejkiem waniliowym, budyniami i roztopioną przestudzoną 1/2 kostki palmy. Masę wyłożyć na ciasto. Białka ubić, dodać do nich 2 łyżki cukru i resztę proszku do pieczenia. Wyłożyć na masę twarogową. Na wierzch zetrzeć ciasto zamrożone. Piec ok.45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 01.08.2011 07:00
Dodam do ulubionych, mama podobny przepis ale ten mi się podoba
pawel6 31.07.2011 11:22
Uwielbiam sernik, a Twój wygląda rewelacyjnie!
Nina7 30.07.2011 13:24
Pyszny sernik!
Weronika_eM 29.07.2011 20:16
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak