Pychotka

Pychotka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • NA POLEWĘ:

  • masło

    1/3 kostki
  • cukier

    1/2 szk
  • kakao

    2 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • NA MASĘ:

  • mleko

    1 l
  • kasza manna

    1i1/3 szk
  • cukier

    1 szk
  • cukier waniliowy

    1 op
  • kakao

    4 łyżki
  • margaryna

    1 kostka
  • herbatniki

    4-6 paczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na polewę roztapiamy na małym gazie.

Układamy na dnie blach jedną warstwę ciastek.

Gotujemy masę: W garnku zagotowujemy mleko z margaryną, cukrami i kakao, od czasu do czasu mieszając, gdy się zagotuje wsypujemy kaszę i cały czas mieszamy aby nie powstały z kaszy grudki. Gotujemy około 5 minut i cały czas mieszamy. Gorącą masę wykładamy na ciastka, równo rozsmarowujemy, przykrywamy warstwą herbatników i zalewamy polewą. Posypujemy niewielką ilością wiórków kokosowych ( jeśli ktoś lubi wiórki to śmiało może posypać obficie ) lub posypką do ciasta.

Odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia a potem na godzinkę do lodówki. PYCHOTKĘ KROIMY MIĘDZY CIASTKAMI.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

28.12.2011 13:55
oj pychotka i łatwo się robi

ZEWA

28.12.2011 13:55
oj pychotka i łatwo się robi

cukiereczek

28.12.2011 06:43
Pychotka to Pychotka

madagaskar

13.02.2011 21:23
pyszne

wedith1

01.11.2010 09:39
Pychotka:)

Sarenka

31.08.2010 23:05
Mniam, pysznosci!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat