Miodzio kurczak

Miodzio kurczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    6 pałeczek
  • sól

    do posypania
  • pieprz

    do posypania
  • miód

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka płuczemy w wodzie.Osuszamy papierowym ręcznikiem.Oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Do woka wlewamy 2-3 łyżki oleju i wkładamy udka.Przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu.Od czasu do czasu lekko mieszamy.Mniej więcej w połowie duszenia ,tak około po 30 minutach,wlewamy do duszącego się mięsa miód rozpuszczony w szklace ciepłej wody.Delikatnie mieszamy aby ładnie się rozprowadził.Przykrywamy pokrywką i dusimy aż mięso będzie miękkie.Pod wpływem miodu mięso z kurczaka nabierze wyjątkowej barwy i cudownego słodkiego posmaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

16.08.2011 08:32
Kurczak jest miodzio

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat