Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Majoneziki z ryb

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz
75dag
wywar drobiowo-wołowy
1 1\\2l
włoszczyzna
30dag
ziele angielskie
3ziarna
Sklep Prymat
sałatka jarzynowa
40dag
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Majoneziki z ryb

Rybę sprawić,ugotować w przecedzonym wywarze z włoszczyzny i przypraw.Ostudzić w wywarze,zdjąć skórę,obrać mięso z ości.Pokroić na małe kawałeczki ,wymeszać z 2łyżkami gęstego majonezu.Na długim płaskim półmisku ułożyć z sałatki jarzynowej prostokąt szerokości 10cm,długości 30cm.Z masy rybnej formować łyżką owalne porcje,większe od jajka ,oblewać rozgrzanym majonezem ,układać na sałatce.Przybrać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 10.12.2011 20:36
ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak