Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z owocami i kruszonką

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
4 szkl
cukier puder
1 szkl
cukier
5 łyżek
margaryna
25 dag
cukier wanilinowy
3 łyżeczki
żółtko jajek
5 szt
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
otarta skórka z cytryny
2 łyżeczki
rodzynki
10 dag
porzeczki czarne
70 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z owocami i kruszonką

Na stolnicę przesiać 3 szkl mąki, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 15 dag margaryny, cukier puder i dokładnie posiekać nożem. Następnie dodać 4 żółtka, otartą skórkę z cytryny i szybko zarobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Z pozostałej mąki, żółtka, cukru i cukru waniliowego zrobić kruszonkę. Ciasto rozwałkować, ułożyć w przygotowanej brytfannie, posypać bułką tartą, wyłożyć oczyszczone porzeczki i rodzynki. Wierzch ciasta posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.10.2013 19:52
apetyczne ciasto
Seba 10.11.2012 11:06
smaczne
Dorota59 24.07.2011 20:27
super, letnie ciacho
agnieszka189 21.07.2011 12:17
ale apetyczne
szyba 21.07.2011 09:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak