Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym
2 puszki
makaron świderki
20 dag
papryka czerwona
1 szt
papryka żółta
1 szt
cebula czerwona
1 szt
oliwki zielone
10 szt
oliwki czarne
10 szt
sałata lodowa
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

Makaron gotujemy, odcedzamy i studzimy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.Cebulę obieramy i wraz z oliwkami kroimy w krążki.Sałatę opłukujemy, rwiemy na małe kawałki i układamy w misce. Do innego naczynie wkładamy odsączonego tuńczyka, wystudzony makaron, paprykę, cebulę, oliwki, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do miseczki z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 24.07.2011 23:51
ciekawe, na pewno super smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak