Grillowana pierś z kurczaka z aromatycznymi jarzynami

Grillowana pierś z kurczaka z aromatycznymi jarzynami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    600 g
  • przyprawy grill ziołowy Prymat

    1 sztuka
  • marynaty ziołowej Prymat

    1 sztuka
  • oliwy z oliwek

    100 ml
  • sera gorgonzola

    200 g
  • kolorowych papryk (po 100 g czerwonej, zielonej i żółtej)

    300 g
  • cukinii

    100 g
  • pokrojonych suszonych pomidorów

    100 g
  • bazylii Prymat

    1/2 łyżeczki
  • uprażonych orzeszków piniowych

    100 g
  • bakłażan

  • chili pieprz cayenne

    - -
  • sól

    - -
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • parmezan starty

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka lekko rozbić, naciąć, nadziać serem pleśniowym i spiąć wykałaczką. Marynować ok. 12 godzin w zalewie przygotowanej z oliwy, marynaty ziołowej Prymat oraz przyprawy grill ziołowy Prymat. Paprykę upiec na grillu, a następnie obrać ze skóry. Cukinię i bakłażana pokroić w plastry, posolić i skropić sokiem z cytryny. Jarzyny upiec na grillu, dodając szczyptę bazylii i oregano oraz doprawiając do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka piec na grillu ok. 20 minut, a następnie ułożyć na jarzynach, udekorować orzeszkami piniowymi, suszonymi pomidorami, listkami bazylii i świeżo tartym parmezanem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa36

14.09.2012 23:55
super

jolita

30.10.2011 13:34
fajne

artur7

23.08.2011 09:33
mniam

Anna141

14.07.2011 17:38
Fajny przepis

Agnieszka/picola

15.05.2011 23:04
mniam

kriso

26.04.2011 15:17
fajny przepis

artur7

13.03.2011 14:14
smaczny przepis

jasiek

11.03.2011 12:28
bardzo lubię takiego kurczaka

Bart

20.02.2011 23:43
świetne

Jey

17.02.2011 15:02
Ciekawy przepis - chyba się skuszę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat