Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kartofena mandża

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
6 sztuk
cebula
1 sztuka
olej
30 ml
mąka pszenna
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
mięta
0,5 łyżeczki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
papryka czerwona
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofena mandża

Pokrojoną cebulę zasmażyć w rozgrzanym oleju, dodać mąkę, mieloną paprykę i pokrojone w kostkę ziemniaki, ciągle mieszając. Zalać wodą, tak aby przykryć ziemniaki. Posolić do smaku. Gotować do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Dodać rozpuszczony w wodzie koncentrat pomidorowy oraz przyprawić miętą.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 04.09.2011 15:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak