Mazurek z orzechami

Mazurek z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

    1 szt
  • mąka

    40 dag
  • cukier

    1/2 szkl
  • jajka

    2 szt
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
  • miód

    2 łyżeczki
  • margaryna

    15 dag
  • mas orzechowa:

    1 szt
  • orzechy włoskie

    25 dag
  • miód

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 szkl
  • margaryna

    15 dag
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • DODATKOWO:

    1 szt
  • mleko

    1 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1,5 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • margaryna

    12,5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Wyłożyć w dwóch jednakowych blaszkach.
2. Wszystko razem przesmażyć na patelni przez 15 min.,stale mieszać! Na jedno ciasto wylać masę orzechową. Upiec oba placki.
3. Wszystkie dodatkowe składniki zagotować. Masą przełożyć zimne placki., na górze kładąc placek z orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

25.12.2016 13:30
Z orzechami ciasto bardzo lubie

Klausia

13.09.2016 12:41
pewnie smaczne

IZABELA29

12.09.2016 14:47
Z orzechami bardzo dobra

KORAL

05.09.2016 14:57
Dobre ciasto

IZABELA29

16.08.2016 20:34
pyszne bo słodkie

Franciszek

29.07.2016 10:38
dobre do kawy

ben-ka

21.07.2016 14:30
Takie słodkości robię na Wielkanoc.

pestka

20.03.2016 09:07
bardzo smaczny

Aneta41

10.01.2016 14:11
palce lizać

msmariusz

06.01.2016 22:03
zaszalałas dzisiaj

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat