Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placki po węgiersku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
cebula
2 szt
pieczarki
15 dag
jajko
2 szt
mąka
2,5 łyżki
sól
Sklep Prymat
Na gulasz:
wieprzowina
50 dag
papryka czerwona
2 szt
cebula
2 szt
czosnek
3 ząbki
śmietana 12%
pół szkl
pieprz, sól
pasta paprykowa
2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
olej
bulion
pół szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku

Mięso pokroić w grubą kostkę a warzywa w średnie paski Mięso podsmaż na 3 łyżkach oleju Dodaj pokrojone warzywa i bulion duś ok 30 min Dodaj śmietanę wymieszaj z pastą paprykową i 1 łyżka mąki duś jeszcze ok 10 min Przypraw Obierz ziemniaki oraz 2 cebulę Pieczarki oczyść Przygotowane składniki drobno zetrzyj odciśnij sok Wbij jajka wsyp resztę mąki Wymieszaj Posól do smaku Z ciasta smaż duże placki Podawaj z gulaszem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 03.12.2012 17:47
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak