Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowany kabaczek z mozzarellą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabaczek
1 szt
cebula
1 szt
czosnek
1 ząbek
papryka
1 szt
olej roślinny
1 łyżeczka
kukurydza konserwowa
4 łyżek
koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1/2 łyżeczki
sól
do smaku
Sklep Prymat
mozzarella
30 dag
Ziemnaki
4 szt
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kabaczek z mozzarellą

Kabaczek przeciąć wzdłuż, wydrążyć i dusić około 5 minut w lekko osolonej wodzie. Cebulę, czosnek, pokroić w kostkę. Paprykę pociąć w paski. Wszystko podsmażyć na oleju. Dodać wydrążoną masę z kabaczka, kukurydzę, koncentrat pomidorowy, 2 łyżki wody. Dodać do smaku sól, pieprz i zioła prowansalskie. Przygotowaną w ten sposób masę nałożyć na połówki kabaczka. Poukładać pokrojoną na cienkie plastry mozzarellę. Krótko zapiec w piecyku. Podawać można z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 15.07.2011 11:27
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak