Przepis i sposób przygotowania na: Kopiec kreta Eli
4 banany
500 ml śmietany kremówki 30 %
3 śmietan-fixy
4 łyżki cukru pudru
1 tabliczka czekolady gorzkiej-100 g
margaryna do tortownicy
bułka tarta do tortownicy
Mąkę,proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko.Czekoladę włożyć do zamrażalnika.Białka ubić na sztywną pianę z cukrem,dodać żółtka i wymieszać.Do piany dodać przesiane składniki i delikatnie wymieszać.Tortownicę (28 cm) wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto przelać do tortownicy,piec 20 minut w tamperaturze 180 stopni i wystudzić.Z biszkoptu zciąć wierzch i wydrążyć środek,zostawiając 2 cm ściankę i dno.Wydrążony biszkopt pokruszyć.Wyjąć czekoladę z zamrażalnika i posiekać.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixami.Do śmietany dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać.Na dno biszkoptu ułożyć pokrojone w plastry banany i nałożyć śmietanę,formując kopiec.Całość posypać pokruszonym biszkoptem.Smacznego!